Skip to content

Om oss

Millhalls Arkitektstudio är ett arkitektföretag med bas i Linköping, men vi arbetar över hela södra Sverige. Vi som grundat Millhalls studio AB heter Alexander och Amanda Millhall. Vår styrka är att vi är en närvarande arkitekt för dig som kund med personlig kontakt, vilket säkerställer att dina önskemål hamnar i fokus under hela processen. Vi vill vara lite mera lättillgängliga och lite mera kommunikativa som arkitekter– lite roligare att jobba med, helt enkelt.

Att bygga hållbart, med långsiktiga val som gynnar såväl människa som natur ligger oss varmt om hjärtat. Vi ritar framtida arkitektur, både i design och i dess utförande. Vi är öppensinnade till innovativa idéer för att kunna göra byggnader mer klimatsmarta.

 

ritning
image2

Vår filosofi

Arkitektur är en form av konst och det finns så otroligt många sätt att utrycka sig på. Att finna skönheten i små detaljer och hitta smarta lösningar som inte tummar på designen är något som vi på Millhalls studio ständigt strävar efter. Vi är ett process-fokuserat arkitektkontor och vill att kunderna själva ska vara delaktiga i designprocessen. Kundens behov och önskemål finns alltid centralt under arbetets gång och vi sätter stor vikt vid ett fungerande samarbete mellan oss och beställaren.

Stommen i Millhalls Studio’s filosofi kring arkitektur bygger på iden om att man kan definiera arkitektur med tre ord; ”Light, Space and Structure”. Det är med dessa ord som vi lägger grunden för vår designstrategi. Med dessa tre verktyg skapar vi utrymmen som både kan uppskattas för dess funktionella värden såväl som dess estetiska, oavsett storlek eller syfte. Arkitektur kommer alltid att handla om att ta och ge från sin omgivning och om att beröra människor.